Voetbalbond praat met De Crem en Van Ranst

WOENSDAG, 22 APRIL 2020, 08:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Ook de voetbalbond wil nu eindelijk eens duidelijkheid. Het zat daarvoor samen met viroloog Marc Van Ranst en minister Pieter De Crem. De verwachtingen zijn dat die er vrijdag komen door de Veiligheidsraad, al is dat niet zeker. Wellicht komt er dezelfde beslissing als in Nederland, geen voetbal de komende maanden. 

Profs, amateurs, jeugd, iedereen heeft nood aan duidelijkheid hoe het nu de komende maanden zit met het voetbal. Bonds-CEO Peter Bossaert nodigde minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem en viroloog Marc Van Ranst uit voor een gesprek, in de hoop meer duidleijkheid te krijgen. Ook bondsvoorzitter Mehdi Bayat, voorzitter van de Pro League Peter Croonen en zijn CEO Pierre François waren aanwezig bij het gesprek. 

Bij het profvoetbal speler grote financiële belangen mee en daar willen ze dus weten wanneer er weer aan voetballen kan worden gedacht. Zowel uit praktisch oogpunt als uit economisch oogpunt. Er is namelijk nog zoiets als de tv-gelden, hoe zit het daarmee als er niet meer gevoetbald wordt. Als de politiek zegt dat dat niet meer kan, zouden de clubs sterker in hun schoenen staan bij mogelijke schadeclaims van de tv-rechtenhouders. 

Geen definitieve knopen doorgehakt

Echte beslissingen zijn er nog niet genomen, dat bevestigt het kabinet van De Crem. Zowel de bond als de Pro League richten zich op de Veiligheidsraad van vrijdag, wellicht wordt er dan echte duidleijkheid verschaft. Daarom verschoven ze ook hun Algemene Vergadering naar komende maandag.

Wel werd er gesproken over wedstrijden met publiek en wanneer dat weer zou mogen. Maar ook over het hernemen van de trainingen en het garanderen van de gezondheid van de spelers als die opnieuw starten.

Een ander thema was het brede kader waarbinnen het jeugd- en amateurvoetbal volgend seizoen zou kunnen worden heropgestart.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.