"Keuze uit menselijk standpunt"

WOENSDAG, 22 APRIL 2020, 07:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht was één van de eerste clubs in 1A om de groepstrainingen af te gelasten en zijn spelers naar huis te sturen. Clubdokter Kristof Sas legt die keuze uit en ook waarom ze de spelers de toestemming gaven om naar hun familie te reizen in het buitenland: "Een keuze uit menselijk standpunt."

Sas is ook spoedarts in het AZ Glorieux-ziekenhuis in Ronse. Daar kreeg hij  informatie waardoor de keuze om te stoppen genomen werd. "Een collega briefte mij enkele weken voor de eerste COVID-19-dode in ons land, dat dit geen gewone griep was. Die informatie speelde een rol toen we op 16 maart de beslissing namen om te stoppen. Maar die beslissing had ook een maatschappelijke reden: wij wilden de regels die voor iederen gelden volgen. En we konden niet langer in groep trainen omdat de social distancing niet meer kon toegepast worden."

Buitenlandse spelers naar familie laten reizen

RSC Anderlecht gaf ook de toestemming aan hun buitenlandse spelers om naar hun familie te reizen. Dat betekende nochtans dat ze geen controle meer hadden over het fysieke en medische aspect van de speler.

"We hebben toen die keuze gemaakt uit menselijk standpunt. We wilden die jongens niet 'opsluiten' in hun appartement, ver weg van hun familie en vrienden. Via Zoom en Strava hebben wij hen uiteraard wel instructies gegeven en hebben die spelers opgevolgd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.