Sas: "Voetballen met mondmasker is mogelijk"

WOENSDAG, 22 APRIL 2020, 07:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Kristof Sas is hoofd van de medische staf van RSC Anderlecht. Hij is het idee van Marc Van Ranst om te voetballen met mondmaskers genegen. Social distancing zal nog een tijdje in ons dagelijks leven van kracht zijn en dat kan nu eenmaal niet als je deftig wil trainen of voetballen. 

"De individuele trainingen zoals we ze nu geven vormen geen enkel probleem om op afstand te blijven, zelfs pass- en afwerkingsvormen behoren misschien binnenkort tot de mogelijkheden. Maar echt wedstrijdvormen kan niet zolang er social distancing van kracht is en dan komt het idee van mondmaskers boven", legt Sas uit.

"Pas op, dit is nu mijn persoonlijke mening, maar als we echt willen wedstrijdgericht trainen en wedstrijden spelen, zal dat met een mondmasker moeten. Zo'n mondmasker zal dan wel steviger en comfortabeler moeten zijn dan die die we nu in het straatbeeld zien."

"Het is een idee waar we serieus rekening moeten mee houden. Zal het aangenaam zijn om zo te spelen, wellicht niet, maar kunnen we efficiënt voetballen. Ik denk van wel", is Sas eerlijk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.