UEFA geeft statement omtrent verdere verloop competities

DINSDAG, 21 APRIL 2020, 17:02 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE De UEFA, het controlerend orgaan voor voetbal tussen Europese voetbalteams, zat vandaag samen met zijn 55 leden om een stand van zaken te geven over het verdere verloop van de competities. Dit gebeurde in samenspraak met de twee werkgroepen die medio maart in het leven geroepen werden.

Er liggen momenteel meerdere voorstellen op tafel om zowel de nationale (clubcompetitie) als de internationale (landencompetitie) wedstrijden af te werken. UEFA herhaalde ook nogmaals haar toezegging om de betalingen aan aangesloten verenigingen zoals gepland te voldoen.

Er werd een sterke aanbeveling gedaan om de wedstrijden van de hoogste afdelingen en de bekerwedstrijden af te werken. Hoewel het duidelijk is dat er enkele speciale gevallen kunnen tussen zitten. UEFA werkt momenteel enkele richtlijnen uit met betrekking tot deelname aan haar clubcompetities, om haar aangesloten leden bij te staan in geval van een geannuleerde competitie of beker.

Eventuele ontwikkelingen met het oog op bovengenoemde onderwerpen worden donderdag bekendgemaakt na de vergadering van het uitvoerend comité van de UEFA.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.