"Voetballen met mondmaskers, waarom niet?"

VRIJDAG, 17 APRIL 2020, 19:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Alle massa-evenementen zijn afgelast tot eind augustus, hoe zit dat dan met voetbalwedstrijden. Pro League-voorzitter Peter Croonen wil alvast snel duidelijkheid en geeft aan om wedstrijden te willen spelen achter gesloten deuren. Marc Van Ranst oppert de optie om met mondmaskers te spelen. 

Wedstrijden zonder publiek, maar wat dan met de voetballers zelf. Als de regel van social distancing blijft, wordt dat wel heel moeilijke op het veld. Daar heeft Van Ranst een oplossing voor.

“Een piste die we misschien kunnen bekijken is mondmaskers dragen bij het voetballen. Natuurlijk zou het dan niet om compleet onaangepaste chirurgische maskers gaan. Op internet kan je al snel maskers vinden die gedragen kunnen worden door American Football-spelers of wielrenners. Die zijn meer comfortabel. Als het mogelijk is voor hen, waarom dan niet voor voetballers?“



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.