Lefevere: "Op zoek naar de rotte appels binnen Anderlecht"

WOENSDAG, 15 APRIL 2020, 08:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Patrick Lefevere maakte begin dit jaar zijn intrede bij RSC Anderlecht als onafhankelijk bestuurder.  Lefevere zei een beetje impulsief ja, geeft hij zelf toe. Maar hij wil vooral op zoek naar de rotte appels binnen de club. En hij is ervan overtuigd dat de gloriejaren terugkomen.

"Ik heb, een beetje impulsief, ja gezegd. Ik wou vooral zien wat daar misgaat", zegt Lefevere in De Tribune, de podcast van Sporza.

Een fysieke Raad van Bestuur is er nog niet geweest door de coronacrisis, enkel conference call en dat vind Lefevere een beetje jammer. Er was wel een kennismakingsetentje bij Marc Coucke thuis: "Vincent Kompany en de andere mensen van de Raad van Bestuur waren daar, de trainers niet. De toekomst hebben we daar niet besproken, dat was daar toen niet de moment voor."

"Mijn drijfveer waarom ik ja zei is omdat ik wil zien hoe het er intern aan toe gaat. Zitten er rotte appels tussen ?  Iedereen weet dat rotte appels in mijn ploeg niet aan hun trekken komen. Tot op heden ben ik daar nog niet achter gekomen."

Glorieperiode

In ieder geval blijft Lefevre erin geloven dat de glorieperiode terugkomt bij RSC Anderlecht. "Ik geloof dat. Mensen hebben een kort geheugen. In 2011  was mijn ploeg (Lefevre is ploegbaas van wielerploeg  Deceuninck-Quick Step nvdr.) op sterven na dood, maar we zijn de meest winnende ploeg van de jongste jaren. Het kan zeer snel gaan, zeker als je in de jeugd gelooft."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.