UEFA vraagt advies aan Van Ranst

ZATERDAG, 11 APRIL 2020, 09:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De UEFA riep vorige week België nog op het matje omdat het de compititie wou stopzetten. Ondertussen blijkt UEFA wel tot inkeer te komen en beginnen ze te beseffen dat er dit seizoen waarschijnlijk niet meer zal gevoetbald worden. Ze hebben zelf het advies gevraagd aan viroloog Marc Van Ranst.

Van Ranst is ook al het adviespunt geweest van de Pro League, het was gebaseerd op zijn advies dat de beslissing er gekomen is om de competitie stop te zetten. "Nu beginnen ze blijkbaar ook bij UEFA in te zien dat voetballen dit seizoen niet meer mogelijk is. Die indruk krijg ik toch", zegt Van Ranst.

Voetbal is de belangrijkste bijzaak

"Wanneer er dan wel weer zal kunnen gevoetbald worden ? Ik weet het echt niet en ik wil mij ook niet vastpinnen op een bepaalde datum. Er zijn pas weer 1.600 nieuwe gevallen vastgesteld, ik vind dat veel na 3 weken coronamaatregelen. Hoe kan je dan nu al spreken over het afbouwen van die maatregelen. We weten nog niet eens of we al op het toppunt zitten van de eerste piek", aldus Van Ranst.

"Voetbal is de belangrijkste bijzaak van de wereld", gaat de viroloog verder, "En we praten erover met tien specialisten die exit-strategie bepalen. Het is nu al duidelijk dat voetbalwedstrijden of muziekfestivals, zaken waar een grote massa bijeenkomt, één van de laatste dingen zijn die opnieuw zullen worden toegelaten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.