Van Crombrugge en Kompany in Belgische spelersraad

WOENSDAG, 8 APRIL 2020, 22:45 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Op initiatief van spelersvakbond Sporta werd er vandaag een spelerraad opgericht met spelers uit 1A en 1B. De spelersraad wil een stem zijn wat betreft beleidsbeslissingen die hen aanbelangen. Hendrik Van Crombrugge is één van de leden. Ook Vincent Kompany is betrokken. 

Naar aanleiding van de coronacrisis verzamelde Sporta spelers van verschillende clubs in een WhatsApp-groep. Daaruit is nu de spelersraad gegroeid. "Met een videoconferentie hebben we zopas onze eerste bijeenkomst gehouden. We geven nu een voorzet aan de Pro League, voetbalbond en verschillende overheden om ons te integreren in de beleidsorganen", zo klinkt het.

Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge is één van de leden van de spelersraad. Naast hem namen vandaag ook Simon Mignolet (Club Brugge), Vadis Odjidja (AA Gent), Zinho Vanheusden (Standard), Sebastien Dewaest (Genk), Faris Haroun (Antwerp), Igor De Camargo (KV Mechelen), Davy De fauw (Zulte-Waregem) ,Jérémy Taravel (Cercle Brugge), Siebe Blondelle (Eupen), David Hubert (OH Leuven), Glenn Neven (Lommel), Joren Dom (Beerschot) en Guillaume François (RE Virton) deel aan het overleg.

Vincent Kompany maakt als avertegenwoordiger van de FIFPRO Global Player Council (internationale spelersorganisatie) eveneens deel uit van de groep.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum