Oostende naar het BAS tegen licentie Anderlecht

WOENSDAG, 8 APRIL 2020, 18:54 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE KV Oostende kreeg geen licentie voor volgend seizoen. De club had zich aan die beslissing verwacht en trekt naar het Belgisch Arbritragehof voor de Sport. Het zal er tevens ook de licentie van RSC Anderlecht aanvechten. Dat laat de kustploeg officieel weten op zijn clubwebsite. 

KV Oostende zette een statement op zijn officiële clubwebsite. Voor hen is Marc Coucke de grote boosdoener en tekent daarom ook verzet aan tegen de licentie van RSC Anderlecht.

De communicatie van KV Oostende:

“De licentiecommissie verleende géén proflicentie aan KVO voor het seizoen 2020-2021. De licentieaanvraag was gebaseerd op een kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro die door de Amerikaanse investeerder PMG zou worden doorgevoerd. Bij gebrek aan akkoord voor 1 april tussen PMG en Marc Coucke omtrent het gebruik van het stadion en de openstaande schuld, werd de overname en dus ook de kapitaalsverhoging niet doorgevoerd”, opent KVO het bericht.

"KVO heeft tijdens de zitting van de licentiecommissie uitdrukkelijk verzocht om te oordelen over de verbondenheid van Marc Coucke met onze club. KVO betreurt dan ook ten zeerste dat de licentiecommissie stelt dat de vraag over de verbondenheid van Marc Coucke niet relevant is in het dossier van KVO.”

“De licentiecommissie stelt wel vast dat Marc Coucke kennelijk invloed tracht uit te oefenen op het overnameproces, maar voor er vloeit hieruit niet noodzakelijk voort dat er sprake is van een “beduidende” invloed, zoals expliciet verboden door het Bondsreglement.” 

“Daarbovenop stelt de licentiecommissie dat de poging tot beïnvloeding door de heer Coucke tot op heden zonder resultaat is gebleven zodat er opnieuw niet kan worden gesproken over een beduidende invloed. De realiteit is nochtans dat PMG zich om reden van de beïnvloeding wél uit de overnameonderhandelingen heeft terug getrokken.”

“De club zal dan ook beroep aantekenen tegen de beslissing van de licentiecommissie. Tevens zal zij verzet aantekenen tegen de licentie van Anderlecht. Tot slot sluit de club op vandaag niet uit dat zij zich zal aansluiten bij de lopende procedure voor het BAS aangespannen door voetbalclub Virton en waarin de legaliteit van het licentiereglement ter discussie staat.”Bron: kvo.beanderlecht-online forum