"Marc wil enkel nog ceremoniële voorzitter zijn"

DINSDAG, 7 APRIL 2020, 08:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Karel Van Eetvelt kwam in zijn "coronacall" ook terug op de rol van Marc Coucke. De voorzitter krijgt de laatste maanden constant de wind van vooren. "Toch heeft hij nog altijd het beste met de club voor", zegt Van Eetvelt, die zich in juni kandidaat stelt om Coucke op te volgen in de Raad van Bestuur van de Pro League. 

Van Eetvelt neemt het ook op voor Coucke: "Het is geen geheim dat zijn overname tot nu toe geen succes is. Maar hij is niet verantwoordelijk voor alles wat er nu fout loopt. Het lijkt wel of hij de schietschijf is voor alles en iedereen. En dat komt hard aan en hij weet dat hij op korte termijn nooit goed zal kunnen doen."

Coucke wil nu op de achtergrond blijven en wil dat Van Eetvelt zijn plaats inneemt in de Raad van Bestuur van de Pro League. "Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij in de toekomst een ceremoniële voorzitter wil zijn, die op de achtergrond blijft. Hij heeft mij als CEO verregaande bevoegdheden gegeven. Marc wil daarnaast dat ik zijn plaats in de Raad van Bestuur van de Pro League overneem. In juni wordt het nieuwe bestuur verkozen, dan stel ik me kandidaat."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.