"Verschueren zal beslissing bij ECA verdedigen"

MAANDAG, 6 APRIL 2020, 18:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marc Coucke liet onlangs nog vallen dat er gerust nog na 30 juni kan gevoetbald worden. Karel Van Eetvelt zegt echter dat RSC Anderlecht zich bij de beslissing om de competitie te stoppen, neerlegt. Meer nog, Michael Verschueren zal bij de ECA die beslissing verdedigen. 

Van Eetvelt voegt er meteen ook aan toe dat Club Brugge de terechte kampioen is. "Ik heb Vincent Mannaert meteen ook felicitaties gestuurd en dat heeft hij geapprecieerd. RSC Anderlecht respecteert ook de beslissing om de Jupiler Pro League stop te zetten."

UEFA

Eens die beslissing bekend was dreigde UEFA om de Europese tickets van België af te nemen. "De UEFA heeft geen juridische grond om de Belgische tickets af te nemen", zegt van Eetvelt, "We steunen de beslissing van de Pro League en  Michael Verschueren zal de beslissing van de Jupiler Pro League bij zijn collega’s van de ECA met alle goeie argumenten verdedigen. Het is onze ambitie om het Belgisch Voetbal zo goed door deze coronacrisis te krijgen."

Vincent Kompany

“Tuurlijk is Brugge de terechte kampioen en hoed af voor het werk van Philippe Clement", sluit Kompany zich aan bij Van Eetvelt, "maar ik zeg tegen onze fans en onze spelers dat wij met niemand in competitie zijn. Anderlecht moet alleen de competitie met zichzelf aangaan, wij moeten zelf weer beter worden. RSCA heeft 34 landstitels en het is mijn ambitie om op termijn één van de betere ploegen te worden die Anderlecht ooit heeft gehad. Als we de competitie met onszelf winnen, komen we automatisch weer op de plaats waar we horen.”



anderlecht-online forum