Anderlecht heeft Jonathan de Bie op het oog

ZONDAG, 5 APRIL 2020, 01:12 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Verschillende bronnen melden deze avond dat Anderlecht zijn oog heeft laten vallen op Jonathan de Bie. De 19-jarige doelman komt momenteel uit voor de U23 van Tottenham Hotspur. De geboren Ukkelenaar beschikt bij 'The Spurs' over een aflopend contract, en dat maakt van hem een interessante piste.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Anderlecht de Bie op het oog om volgend seizoen de rol als tweede of derde doelman op zich te nemen. Daarvoor zal hij de concurrentie moeten aangaan met de jonge Rik Vercauteren. Frank Boeckx gaf eerder al aan na dit seizoen te willen stoppen, en het contract van Davy Roef loopt eind juni af en zal niet worden verlengd.

Dan is er nog Thomas Didillon, de Franse doelman is momenteel op uitleenbasis actief bij Racing Genk, waar hij het zeker niet onaardig doet. Op Didillon lijkt Anderlecht niet meer te rekenen, een definitief afscheid ​dringt zich op deze zomer. Het is dan ook niet onlogisch dat Anderlecht nu op zoek gaat naar een doublure voor Hendrik Van Crombrugge.

Jonathan de Bie doorliep de jeugdreeksen van Tubize, Anderlecht en KV Mechelen alvorens in de zomer van 2016 naar Tottenham Hotspur te trekken. de Bie is ook een vaste waarde bij de Nationale jeugdploegen en met zijn 1,96 meter is hij een imposant figuur tussen de palen.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum