Geen geld voor opknapbeurt jeugdacademie

VRIJDAG, 3 APRIL 2020, 20:55 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Dat Anderlecht financieel de tering naar de nering moet zetten, zal de jeugdopleiding het meest voelen. De RSCA Foot Academy, de site waar alle jeugdploegen van de U8 tot de U13 spelen, is dringend aan een opknapbeurt toe. "Ik vergelijk het hier met Kosovo ten tijde van de burgeroorlog", vertelt een insider.

Het hoofdgebouw en de oefenvelden moeten dringend worden opgeknapt. Het gebouw met de kleedkamers en kantine zou eigenlijk zelfs volledig afgebroken en herbouwd moeten worden. Wanneer het veel regent, is slechts een kwart van het kunstgrasveld bespeelbaar. De netten van de goalen worden soms met tape hersteld. Een 'shitholl', zo wordt het complex langs de Olympische Dreef smalend genoemd.

Hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans beseft dat er op korte termijn geen veranderingen op komst zijn. Hij kreeg de belofte dat er extra geld naar de jeugd zou gaan wanneer de A-ploeg Europees voetbal zou halen, maar dat zal dus niet gebeuren. "Het bestuur beweert dat we de beste opleiding van het land hebben, maar ze zien volgens mij niet in hoe dramatisch de situatie is op de academie", vertelt een insider.

Ook werken in Neerpede op lange baan

Ook in Neerpede plande Anderlecht extra infrastructuurwerken, maar ook deze zijn niet voor snel. Er was sprake van een tribune rond het meest noordelijke oefenveld en een indoortrainingsveld, maar die plannen zitten nu in de koelkast. Ook de bouw van een spelershotel blijft in de planningsfase.

Bron: Sport/Voetbalmagazine (Alain Eliasy)anderlecht-online forum