UEFA razend over beslissing Pro League en dreigt met uitsluiting

VRIJDAG, 3 APRIL 2020, 07:08 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Pro League besliste om de competitie per direct stop te zetten, een beslissing waar de UEFA allerminst over te spreken is. Vorige woensdag had UEFA de deadline voor alle competities nog verschoven naar 3 augustus. UEFA dreigt zelfs met uitsluiting van de ploegen die competitie vroegtijdig stopzetten. 

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin stuurde gisteren nog een brief naar alle Europese federaties waarin het in niet mis te verstane woorden het standpunt van UEFA toelicht.

"Het Europees voetbal heeft zich altijd als één familie voorgesteld", staat er onder meer te lezen, "Op 17 maart hebben we allemaal samen nog de beslissing genomen om al het mogelijke te doen om dit seizoen af te werken volgens het voorziene format. Zonder eenheid en solidariteit geraakt niemand uit deze crisis. Een competitie stopzetten is het laatste redmiddel, het middel waar je naar grijpt als er geen enkel ander alternatief mogelijk is."

Ceferin gaat zelfs nog verder in zijn brief en uit het dreigement om de landen die de competitie nu al stopzetten uit te sluiten in de Europese competitie: "Aangezien deelname aan UEFA-clubcompetities bepaald wordt door sportieve resultaten op het einde van een volwaardige nationale competitie, zou elke vroegtijdige stopzetting twijfel zaaien over het vervullen van zo’n voorwaarde. De UEFA behoudt zich het recht toe te bepalen welke clubs worden toegelaten tot zijn clubcompetities in het seizoen 2020-2021".

Enkele leden van de Pro League namen al contact met de grote bazen van UEFA om hun beslissing te verduidelijken. Ze zijn er ook van overtuigd dat nog andere competities de beslissing van de Pro League zullen volgen. 

Bron: HLN (SK)anderlecht-online forum