Luckassen: "Naar PSV keer ik zeker niet terug"

DONDERDAG, 2 APRIL 2020, 19:01 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - INTERVIEWS In een interview met het Nederlandse dagblad 'De Telegraaf' liet Derrick Luckassen (foto) optekenen volgend seizoen niet terug te gaan keren bij moederclub PSV Eindhoven. Of de Nederlandse verdediger met Ghanese roots bij Anderlecht blijft is nog maar zeer de vraag. Anderlecht heeft tot 31 mei de tijd om de aankoopoptie, die om en bij de vijf miljoen euro bedraagt, al dan niet te lichten.

PSV maakte in 2017 vijf miljoen euro over aan AZ om Luckassen naar Eindhoven te halen. Vorig seizoen beging Luckassen echter een kapitale blunder in de Champions League voorronde tegen FC Basel. Toenmalig PSV-trainer Mark van Bommel verwees Luckassen daarop naar Jong PSV, iets wat bij de verdediger in het verkeerde keelgat is geschoten.

Na een aarzelend begin groeide Luckassen toch uit tot een vaste waarde bij Anderlecht. Hij viel vooral op op door zijn fysieke presence en zijn polivalentie. De 24-jarige Amsterdammer kwam in totaal (beker en competitie samengeteld) 21 keer uit voor Anderlecht, daarin wist hij 1 keer te scoren. (Luckassen scoorde de 1-3 in de bekerwedstrijd op Moeskroen, nvdr).

Bron: ed.nlanderlecht-online forum