De Sutter stopt met voetballen

DONDERDAG, 2 APRIL 2020, 17:00 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Oud-Anderlecht-spits Tom De Sutter laat via Instagram weten dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De West-Vlaming was het laatst actief bij Knokke in de tweede amateurklasse. De Sutter speelde van januari 2009 tot de zomer van 2013 voor Anderlecht.

De Sutter brak door onder Glen De Boek bij Cercle Brugge. In oktober 2008 raakte bekend dat hij twee maanden later naar Anderlecht zou trekken. In zijn eerste half jaar voor paars-wit scoorde hij 9 keer in 18 competitiewedstrijden. 

De Sutter zou in totaal 4,5 jaar voor Anderlecht voetballen. Romelu Lukaku en daarna Dieumerci Mbokani zorgden er echter voor dat hij meestal tweede keuze was. Toch kwam hij aan 45 doelpunten voor Anderlecht in alle competities samen (bekijk zijn statistieken in detail in onze spelershistoriek). Met Anderlecht werd De Sutter drie keer landskampioen en won hij twee Supercups.
 
In 2013 verkocht Anderlecht De Sutter aan Club Brugge. Anderlecht had net Alexandar Mitrovic aangetrokken voor een recordbedrag van 5 miljoen euro en De Sutter had genoeg van zijn rol als invaller. Zijn tweede Brugse avontuur werd geen succes. Hetzelfde geldt voor passages bij Bursaspor, Lokeren en Oostende. Het voorbije seizoen speelde De Sutter bij Knokke in de tweede amateurklasse. Met dertien doelpunten had hij een groot aandeel in de kampioenstitel.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum