Clubliefde of poging om druk te zetten?

DONDERDAG, 2 APRIL 2020, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Heel wat supporters beschouwen het als de ultieme daad van clubliefde, maar is dat wel zo? Feit is dat Vincent Kompany met zijn aankondiging om te betalen voor de spelers die weigeren hun loon af te staan een serieuze druk legt op die spelers.

Het Laatste Nieuws deed een rondvraag en daaruit blijkt dat 'de grote meerderheid van de spelers blind hun handtekening zullen zetten' onder het document dat voorligt om het loon van april te laten vallen. 

Niet onlogisch: doen ze het niet, dan betaalt Kompany de bedragen in hun plaats aan de club. Niet tekenen komt neer op een acollegiale daad en je laat je aanvoerder ervoor opdraaien. Een aanvoerder bovendien die de sportieve lijn uitzet en dus ook sportieve keuzes maakt. Spelers die hun toekomst bij Anderlecht zien, zouden die kunnen hypotheceren door niet mee te stappen in het verhaal. 

Het zijn dus vooral jongens die nog weinig perspectieven zien in het Astridpark, die twijfelen. 

Bij Anderlecht gaat men er intussen vanuit dat het goed komt. "We zijn ervan overtuigd dat iedereen uiteindelijk zijn gezond verstand zal tonen. De onderhandelingen verlopen in een serene sfeer", klinkt het in Het Laatste Nieuws.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.