Geen loonsafstand voor huurlingen

DONDERDAG, 2 APRIL 2020, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Enkel de spelers die momenteel voor Anderlecht spelen, moeten één maand loon en extra's laten vallen. De verhuurde spelers niet. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nochtans zijn er vijf huurlingen van wie Anderlecht (een deel) van het salaris betaalt.

De jongens die verhuurd worden aan buitenlandse clubs, staan niet meer op de loonlijst. Hun huurclubs betalen nu hun loon. Ligt dit later dan bij Anderlecht, dan compenseerde de club hen met een tekenbonus. Zij ontsnappen dus aan de maatregel. Van de zes binnenlandse huurlingen krijgt enkel Thomas Didillon (Genk) zijn loon volledig betaalt door zijn huurclub.

Bubacarr Sanneh (Oostende), Sven Kums (Gent), Evgen Makarenko (Kortrijk), Knowledge Musona (Eupen) en Olivier Dhauholou (Waasland-Beveren) krijgen nog een loon van Anderlecht. Zij kregen geen bericht om hun salaris van april in te leveren. 'Anderlecht moeit zich niet in de kleedkamers van andere teams', aldus Het Nieuwsblad. 

Nochtans gaat het ook hier om aanzienlijke bedragen. De krant weet dat Musona op jaarbasis 1.156.000 euro bruto plus matchbonussen opstrijkt. Ook Kums is een grootverdiener. En een speler die acht miljoen euro heeft gekost, zal vast een navenant salaris ontvangen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.