Voetbalbond zet bondsprocureur aan de deur

WOENSDAG, 1 APRIL 2020, 16:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Kris Wagner, zonder twijfel de meest spraakmakende bondsprocureur die de Koninklijke Belgische Voetbalbond gekend heeft. Maar Wagner is nu toch een stap te ver gaan door openlijk zijn samenwerking met Walter Damen te promoten. De KBVB heeft hem naar aanleiding daarvan bedankt voor bewezen diensten. 

Wagner richtte samen met Damen coronaresist.be op, een site om de mensen thuis aan te moedigen om in beweging te blijven. Geen probleem, alleen is Damen ook ondervoorzitter van Beerschot en daar knelde het schoentje. De KBVB begon zich vragen te stellen over de partijdigheid van Wagner en onderzocht de hele zaak intern. Nu hebben ze dus besloten om Wagner aan de deur te zetten. 

“Een bondsprocureur dient zijn functie onafhankelijk, onpartijdig, discreet en integer uit te voeren. De KBVB is van oordeel dat de bondsprocureur met zijn recente Facebook-posts de grenzen van de sereniteit opzoekt en mogelijks een schijn van partijdigheid creëert. Aangezien er reeds herhaaldelijk was aangedrongen op een serene en discrete invulling van de rol, was de beslissing om het mandaat onmiddellijk te beëindigen onafwendbaar. De beslissing van de Raad van Bestuur van de KBVB wordt eveneens onderschreven door de Pro League", aldus de Koninklijke Belgische Voetbalbond in hun persbericht.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.