'BAS kan licentie van Anderlecht nog afnemen'

DINSDAG, 31 MAART 2020, 20:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE KV Oostende verneemt morgen dat het geen licentie krijgt voor eerste klasse. De gemiste overname door Pacific Media Group ligt aan de basis. Dat die overname er niet kwam, is de schuld van Marc Coucke. "Een bewijs dat hij verbonden is aan twee clubs", klinkt het. En dat kan ook Anderlecht zijn licentie kosten.

In De Morgen schetst onderzoeksjournailst Hans Vandeweghe vandaag het relaas achter de malaise bij KV Oostende. Het Amerikaanse Pacific Media Group wilde KVO overnemen, maar moest dan wel een akkoord vinden met Coucke zijn holding Alychlo over een schuld van 6,2 miljoen euro. 

Alychlo, Coucke dus, had met het huidige KVO-bestuur een akkoord om die 6,2 milljoen euro af te betalen in schijven van 700.000 euro. Op 4 maart liet Alychlo aan Oostende en Pacific Media Group weten dat als deze laatste de club zou overnemen, Alychlo het totale bedrag meteen en volledig zou opeisen. Daarop drukte Pacific Media Group op de pauzeknop wat betreft de overname.

"Coucke wil overname sturen"

Geen overname door Pacific Media Group betekent geen licentie, zo noteert Vandeweghe van een bron bij Oostende. "Het is duidelijk dat Coucke de overname wil sturen in de richting van een partij met wie hij al heeft onderhandeld. Volgens ons is er geen beter bewijs dat Coucke verbonden entiteit is bij twee clubs."

De zogenaamde third party ownership zegt dat een derde partij geen rechten mag uitoefenen op spelers of clubs. Dat zou in het geval van Coucke dus wel het geval zijn. Als dat juridisch kan worden aangetoond, heeft Anderlecht een probleem. Anderlecht heeft zijn licentie voor volgend seizoen al beet, maar een aantal bestuurders van 1A-clubs volstaat dit om de licentie van Anderlecht aan te vechten bij het BAS.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.