Extra voorwaarden salarisafstand zorgen voor onrust

DINSDAG, 31 MAART 2020, 06:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de spelers het document ontvangen hebben om hun salarisafstand voor de maand april te ondertekenen, gaan sommigen, op voorspraak van hun management, op de rem staan. Het document bevat namelijk nog een aantal andere zaken.

Vorige week raakte bekend dat de speler van Anderlecht één maand loon laten vallen om de club te helpen (de coronacrisis) te overleven. De spelers ontvingen nu het contract met daarin alle voorwaarden. Volgens sommigen staan erin zaken die niet waren afgesproken. De managers en advocaten van sommige spelers trokken aan de alarmbel.

Het contract bevatte vijf punten:

  1. Afstand doen van het salaris.
  2. Afstand doen van de bijhorende groepsverzekering.
  3. Afstand doen van alle bijkomende voordelen in natura, behalve hun auto.
  4. Afstand doen van een twaalfde van hun tekenpremie voor dit seizoen.
  5. Accepteren van collectief verlof tussen 1 en 14 april.
Volgens Het Nieuwsblad ontstonden er de voorbije dagen fikse discussies tussen Anderlecht en de juridische vertegenwoordigers van bepaalde spelers. Vincent Kompany probeerde via een videocall iedereen weer op één lijn te krijgen, maar of dat zal lukken, is onzeker. 

Het verplicht verlof ligt gevoelig bij de spelers die nog in België vertoeven en wiens familie in het buitenland woont. Daarnaast vrezen bepaalde spelers dat als de coronacrisis aanhoudt, Anderlecht in mei ook voor hen technische werkloosheid zal inroepen. In dat geval verliezen ze nog meer loon.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.