Deden vuurpijlen Mauves Army speeltuin in Astridpark afbranden?

WOENSDAG, 11 MAART 2020, 23:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de thuiswedstrijd van Anderlecht zaterdag tegen Zulte Waregem is in het Astridpark een fonkelnieuwe speeltuin in vlammen opgegaan. Vermoedelijk is een vuurpijl de oorzaak. Tijdens de wedstrijd staken leden van Mauves Army nabij het stadion vuurpijlen af om te protesteren tegen de gesloten tribune.

De gemeente Anderlecht voert een grondige renovatie uit van het Astridpark, het park rond het Anderlecht-stadion. Er kwam onder meer een prachtige speeltuin voor kinderen. Op de klimmuur na was alles klaar, maar zaterdagavond gingen de nieuwe, nog niet gebruikte speeltoestellen in vlammen op.

Niemand wil concrete verdachten benoemen, maar men gaat er wel van uit dat een vuurpijl de brand aanstak. Tijdens en na de wedstrijd tussen Anderlecht en Zulte Waregem protesteerde Mauves Army, de harde supporterskern van Anderlecht, tegen het feit dat ze niet aanwezig mochten zijn tijdens de wedstrijd. Een straf die Anderlecht kreeg voor herhaaldelijk vuurwerk tijdens wedstrijden.

Eén van de vuurpijlen ging over het dak van het stadion en kwam op het veld terecht. Een andere zorgde dus mogelijk voor het afbranden van de speeltuin. "De politie heeft alvast een proces-verbaal opgesteld, maar er is niemand opgepakt", vertelt schepen Susanne Müller-Hübsch, bevoegd voor onder andere Inrichting van Openbare Ruimte.

Het gemeentebestuur zal nu alles vervangen en hoopt tegen de zomer de nieuwe speeltuin te kunnen gebruiken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.