Waasland-Beveren viseert licentie Anderlecht

DINSDAG, 10 MAART 2020, 15:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu Waasland-Beveren op het punt staat om te degraderen uit 1A, zoekt de Wase club achterpoortjes om zich alsnog te redden. Zo gaat de club de licenties van Anderlecht en KV Oostende aanvechten.

De Licentiecommissie moet zijn oordeel nog vellen, maar Waasland-Beveren vindt dat Anderlecht en Oostende geen licentie horen te krijgen. De Wase club heeft dit al schriftelijk gemeld aan het bondsparket, de Pro League en de Licentiecommissie. 

In het geval van Anderlecht maakt Waasland-Beveren, zoals te voorspellen viel, een probleem van de aanwezigheid van Wouter Vandenhaute. Die laatste is ook mede-eigenaar van sportmanagementbedrijf Let’s Play. Vandenhaute is bij Anderlecht raadgever en hij tipte Karel Van Eetvelt als CEO. Van dat laatste maakt Waasland-Beveren nu een probleem. De Wase club beweert dat Vandenhaute als rechtspersoon verbonden is aan Anderlecht omdat hij een rol heeft gespeeld bij de aanstelling van Van Eetvelt. Dat leidt Waasland-Beveren af uit verklaringen in de pers.

De clubs hebben hun licentieaanvraag vorige maand ingediend. Tot komende vrijdag mogen ze documenten toevoegen. Op 19 maart maakt licentiemanager Nils Van Branteghem bekend van welke clubs hij meer uitleg wenst. Die uitleg moeten ze dan geven eind maart of begin april. Daarna weten de clubs of ze een licentie krijgen voor volgend seizoen of niet.



anderlecht-online forum