Ruimere zege dateert van 2000

ZONDAG, 8 MAART 2020, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De 7-0-overwinning van Anderlecht is de grootste zege uit onze competitie dit seizoen. Anderlecht verbeterde de prestatie van Club Brugge, dat op de tweede speeldag met 6-0 won van STVV. Voor Anderlecht is de 7-0 de grootste zege sinds november 2016. Voor een nog grotere zege moeten we al twintig jaar terug in de tijd.

Op 27 november 2016 won Anderlecht met 7-0 tegen Moeskroen. Teodorczyk, Hanni, Stanciu, Tielemans, Spajic, Bruno en een own-goal van Moeskroen-doelman Delac waren toen de doelpuntenmakers.

Voor nog een grotere score moeten we al teruggaan 28 oktober 2000. Anderlecht won toen met 8-0 van Lokeren. Radzinski scoorde toen vier, keer, Koller twee en Stoica en Vanderhaeghe één.. Bekijk hier de doelpunten van toen. Dat seizoen won Anderlecht ook met 7-0 tegen Beerschot. Doelpuntenmakers die dag waren Radzinski (twee), Goor (twee), Stoica, Aruna en Crasson. 

Op tot 6 mei 2007 scoorde Anderlecht ook acht keer, maar kreeg het er wel een binnen. Paars-wit versloeg die dag Beveren met 8-1. Toen scoorden Boussoufa (drie), Mbokani (drie), Frutos en Hassan. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.