Gemeente zet druk voor achterstallige 800.000 euro

VRIJDAG, 6 MAART 2020, 23:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De club Anderlecht moet aan de gemeente nog 800.000 euro betalen, een erfenis uit 2006. Burgemeester Eric Tomas voert nu de druk op. Dinsdag stuurde hij een aanmaningsbrief opdat Anderlecht binnen de maand zou betalen.

Toen Anderlecht in 2006 zijn nieuwe oefencentrum bouwde in Neerpede, moest daarvoor een oude, gemeentelijke feestzaal worden afgebroken. De voetbalclub Anderlecht beloofde in ruil één miljoen euro te betalen aan het gemeentebestuur om een nieuwe feestzaal te bouwen. 800.000 euro vooraf en 200.000 euro na de bouw van de nieuwe zaal.

Intussen zijn we veertien jaar later en heeft de club die 800.000 euro nog steeds niet betaald. "We hadden dat bedrag al lang ontvangen moeten hebben", vertelt burgemeester Tomas bij Bruzz. Volgens Tomas hadden de gemeente en de club in juni vorig jaar nog een gesprek over het bedrag. "En ook nadien hebben we hen nog regelmatig herinnerd aan de openstaande schuld. Op dinsdag 3 maart hebben we daarom een aanmaningsbrief gestuurd opdat dit bedrag binnen de maand wordt geregeld", aldus de burgemeester.

"Vertraging door administratie"

Volgens RSCA-woordvoerder David Steegen staat de rekening nog open omdat het nieuwe bestuur ten tijde van de verkoop niet op de hoogte was. "De administratie die daarbij is komen kijken, heeft geleid tot de vertraging in de betaling", aldus Steegen.

Steegen laat weten dat Anderlecht het bedrag zal betalen. "Vanzelfsprekend", noemt hij het. "Wij hebben een goede verstandhouding met de gemeente, en willen die ook behouden." Steegen zegt dat de club nu in gesprek gaat met de gemeente om alles te regelen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.