Doku aanvaardt excuses HLN na 'misplaatste beschrijving'

ZONDAG, 1 MAART 2020, 20:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In haar wedstrijdverslag van Waasland-Beveren - Anderlecht verwees Het Laatste Nieuws gisteren naar Jeremy Doku met de woorden 'kleine kleurling'. Doku schrok zich een bult toen hij het las en hekelde op Twitter de woordkeuze. Het Laatste Nieuws heeft vandaag haar excuses aangeboden en Doku heeft ze aanvaard.

Bij de omschrijving van het openingsdoelpunt omschreeft Het Laatste Nieuws assistgever Doku als 'de kleine kleurling'. Doku was gechoqueerd toen hij het las en deelde zijn gevoelens op Twitter. Onder meer Francis Amuzu deelde de verontwaardiging.

Het Laatste Nieuws kwam vandaag met excuses. "Gisteravond verscheen in ons wedstrijdverslag van Waasland-Beveren - Anderlecht een misplaatste beschrijving van Jérémy Doku. Dit was allerminst met kwade bedoelingen, maar onze redactie beseft wel degelijk de ongepastheid hiervan. Het stuk werd meteen aangepast. Wij hebben al onze excuses aangeboden aan de talentvolle aanvaller van Anderlecht en willen dit graag nogmaals doen. En niet alleen aan Jérémy, maar aan iedereen die dit kwetste."

Doku reageerde al op deze excuses: "Spijtig dat dit moest voorvallen maar excuses aanvaardt👊🏾💪🏾", laat hij weten.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.