Vlap houdt de mathematische optie nog open

ZATERDAG, 29 FEBRUARI 2020, 20:04 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vrij eenvoudig met 0-3 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Twee kansen voor Michel Vlap volstonden voor de 0-2. In de toegevoegde tijd zette Amuzu nog een strafschop om. Paars-wit speelde verre van geweldig, maar kwam nooit in de problemen tegen de zwakke thuisploeg die geen enkele kans kreeg. Toch zal play-off I door de zege van Mechelen gisteren quasi onhaalbaar zijn.

Anderlecht nam de match meteen in handen en Waasland-Beveren, dat vorige week de rode lantaan kreeg van Cercle Brugge, kroop achteruit. Na zeven minuten werd Doku knap vrijgespeeld. Zijn voorzet vond tussen alle Paarswitte spelers Vlap die knap afwerkte. Helaas was het beste van de eerste helft daarmee al voorbij. Anderlecht controleerde de wedstrijd zonder noemenswaardige problemen. Waasland-Beveren dreigde wel de eerste keer na balverlies in de 13de minuut, maar Van Crombrugge liet zich niet verrassen.

Anderlecht behield het balbezit, maar moest toch uitkijken voor counters van Waasland-Beveren waardoor Kompany en Murillo tegen geel aankeken. Enkele minuten voor het rustsignaal werd een voorzet van Doku net in corner gekopt zodat Pjaca niet bij de bal kon. Aan de overkant passeerde een scherpe voorzet van Foulon zowel de aanvallers als de verdedigers zodat een mogelijkheid voor Waasland-Beveren was verkeken.

De thuisploeg startte met vernieuwde moed na rust, maar Anderlecht was als eerste gevaarlijk. Kompany plaatste een kopbal net over en een poging van Pjaca werd goed geblokt door Vukotic. Aan de overkant dreigde de ingevallen Kobayashi met een laag schot, maar Van Crombrugge was bij de les. Anderlecht blonk daarna een tiental minuten uit door slordigheden.

Net na het uur verstuurde Zulj een geweldige diepe bal waardoor Doku kon voorzetten. De bal werd ontzet, maar Vlap veroverde het leer. Na een mooi uitgevoerde één-twee met Sambi plaatste de Nederlander de bal onder Jackers in doel. Door de dubbele voorsprong ging Anderlecht weer wat beter combineren, maar echt gevaarlijk werd het niet meer tot in de toegevoegde tijd. Amuzu kapte zich vrij voorbij Jackers, maar de doelman haakte de aanvaller. Amuzu zelf zette de strafschop om.

Paars-wit won nu tweemaal na elkaar tegen tegenstanders waar het in de heenronde slechts twee punten tegen haalde. Het is door de opeenstapeling van povere wedstrijden tegen 'mindere' tegenstanders dat Play-off I halen enkel nog mathematisch mogelijk is. Omdat KV Mechelen meer matchen heeft gewonnen, heeft het aan drie op zes genoeg in de volgende wedstrijden. Volgende week speelt Mechelen thuis tegen Eupen ...