Pjaca: "Ik ben hongerig"

VRIJDAG, 28 FEBRUARI 2020, 12:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marko Pjaca voelt zich in zijn sas bij Anderlecht. De Kroaat hoopt in het Lotto Park weer naar zijn beste niveau te groeien en ziet voor Anderlecht een mooie toekomst. "Eens we Kompany zijn ideeën op het veld kunnen vertalen, zullen veel ploegen grote ogen trekken."

In 2018 speelde Pjaca mee in de WK-finale, nu zit hij bij Anderlecht. De reden: twee zware knieblessures. In 2017 scheurde hij de kruisband van zijn rechterknie, in 2019 die van zijn linkerknie. "Gelukkig was het niet twee keer aan dezelfde kant. Anders is herstellen nog moeilijker. Het gebeurde wel twee keer in maart. Ik houd mijn hart dus vast voor de maand die komt."

We hoeven ons echter geen zorgen te maken: zowel fysiek als mentaal is Pjaca top, zegt hij. "Mijn knieën zijn sterker dan voor de blessures. Toen Kompany me belde om naar Anderlecht te komen, vroeg hij eerst hoe ik me fysiek en mentaal voelde."

"Ik droom van EK-selectie"

Bij Anderlecht wil Pjaca zich opnieuw in de kijker spelen. Volgens de Kroaat wordt het niveau in België onderschat. "Het verschil met Italië of Duitsland is echt niet groot. Dit Anderlecht heeft veel jong talent. Als we ons blijven ontwikkelen, spelen we volgend seizoen voor de titel."

Pjaca vertelt dat hij het liefst als linksbuiten speelt, al zegt hij op alle offensieve posities iets te kunnen betekenen. "Ik ben hongerig en wil spelen. Tegen wie maakt minder uit. Play-Off 2 zou niet het einde van de wereld zijn voor mij, maar als we het kunnen vermijden, zullen we dat niet nalaten. Stilletjes droom ik van een plaatje bij de EK-selectie voor komende zomer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.