Vertrek physical coach oorzaak van de vele blessures

WOENSDAG, 26 FEBRUARI 2020, 15:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Anderlecht kampt dit seizoen met de ene blessure na de andere. Tien tot vijftien spelers staan of stonden dit seizoen al langdurig aan de kant. Sport/Voetbalmagazine zocht uit wat er aan de hand is. Het vertrek van physical coach Alessandro Schoenmaker vlak voor het seizoen is volgens het blad de oorzaak van het probleem.

Half juni, ruim een week voor de start van de voorbereiding, ruilde Schoenmaeker Anderlecht voor Ajax. Bram Geers (foto), tot dan data-analyticus, neemt tijdelijk zijn functie over. Geers overtuigde Kompany zodat er geen nieuwe physical coach kwam. Geers studeerde in 2015 af als bachelor Lichamelijk Opvoeding aan de PXL Hogeschool in Limburg en was van 2012 tot 2016 physical coach bij Lommel United.

TIjdens de voorbereiding vorige zomer lag de trainingsintensiteit laag. De spelers staan wel lang op het oefenveld, maar er wordt te weinig gelopen. Enkele jongens trekken aan de alarmbel en beslissen om individueel bij te trainen. Kompany was echter overtuigd dat loopwerk ondergeschikt is aan oefeningen met de bal. Tijdens de winterstage is er een mogelijkheid tot herkansing, maar Anderlecht maakt dezelfde fout.

Vertrouwen in medische staf is weg

Intussen revalideren steeds meer langdurig geblesseerden elders. Zo vertoeft Andy Najar in de Verenigde Staten (bij Los Angeles FC) en werken onder meer Landry Dimata en Andrien Trebel bij Lieven Maesschalck in Antwerpen. "Het is zelfs zo ver gekomen dat een aantal spelers, waaronder Dimata, niet meer behandeld willen worden door de medische staf van Anderlecht", weet Sport/Voetbalmagazine.

De behandeling van geblesseerde spelers is al langer een heikel punt bij Anderlecht. Vandaag is het zo dat de revalidatie van zware blessures bijna automatisch worden doorgeschoven naar Maesschalck. De medische staf van Anderlecht beperkt zich tot het klaarstomen van spelers voor trainingen en wedstrijden. Een evaluatie van de medische staf is dus één van de oefeningen die Karel Van Eetvelt moet maken wanneer hij op 1 april in functie treedt als nieuwe CEO van Anderlecht.



anderlecht-online forum