Kompany: "Wintermercato slim aangepakt"

ZONDAG, 23 FEBRUARI 2020, 22:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zoals steeds rustig en sereen stond Vincent Kompany na de match tegen Eupen de pers te woord. "We hebben dit seizoen al vaak wedstrijden als deze gespeeld. Het verschil is dat we vandaag wel vlot scoorden", stelt de speler-manager vast. 

"Het is in matchen als deze dat we dit seizoen veel punten hebben laten liggen", vertelde Kompany na affluiten bij Proximus. "Vandaag maken we er zes en dat is belangrijk voor ons. Mijn eigen doelpunt voelde als een bevrijdiding. Ik wilde absoluut nog eens scoren in het Astridpark."

Kompany was ook heel tevreden over de prestatie van de winteraanwinsten. "Gezien onze beperkte financiële mogelijkheden hebben we het tijdens de wintermercato heel intelligent aangepakt. We zochten spelers die al iets bewezen hebben in hun carrière. Hun instelling en kwaliteiten zijn het belangrijkste Murillo heeft al veel gebracht en ook Pjaca toonde al mooie dingen. Hen inpassen in ons systeem is een kwestie van tijd, maar elke week gaat het beter en beter."

"Deze groep heeft nog een grote progressiemarge. Vandaag speelden we weer met twee jongens van 17 jaar. Ons seizoen is er één met hoogtes en laagtes, maar dit is een ploeg met toekomst", besluit Kompany.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.