Anderlecht walst over Eupen heen

ZONDAG, 23 FEBRUARI 2020, 19:58 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog eens ouderwets uitgehaald tegen een mak Eupen. De thuisploeg scoorde meteen bij de eerste dreiging en na een rode kaart voor de bezoekers (en de 2-0 op penalty) was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg bouwde de voorsprong uit en zo blijft Anderlecht in de race om play-off 1, ook al wordt dat een bijzonder moeilijke opdracht na de overwinningen van Genk en Mechelen.

Eupen nam het initiatief en kon dreigen op een vrije trap. Gelukkig werd er te zwak afgewerkt. Na acht minuten zette Amuzu op links strak voor en verscheen Murillo centraal voor doel. De Panamees kon zonder al te veel weerwerk de score openen. Anderlecht bleef profiteren van de ruimte die Eupen op de flanken liet. Toen Amat Joveljic duwde in het strafschopgebied wees Boucaut naar de stip. De Spaanse verdediger van Eupen kreeg ook nog eens de rode kaart onder de neus geduwd. Vlap zette Anderlecht op rozen en verdubbelde de score.

Met tien man leek Eupen een vogel voor de kat. Amuzu dolde meerdere malen met de trage Beck en Pjaca maakte er 3-0 van nadat Vlap op links de achterlijn haalde. Drie minuten later kaatste een plaatsbal van de Kroaat tweemaal tegen paal toen hij alleen voor De Wolf verscheen. Uiteindelijk werd het nog 4-0 voor de rust. Kompany scoorde zijn eerste van het seizoen met een harde kopbal op corner. De Wolf hield nog een vrije trap van Zulj tegen.

De thuisploeg hield het veld goed breed na rust. Na een goede voorzet van Murillo was het weer prijs. Amuzu stond helemaal alleen aan de tweede paal en werkte keurig af in een tijd. De 6-0 hing in de lucht. Doelman De Wolf stopte een poging van Joveljic en een doelpunt van Vlap werd afgekeurd nadat de bal tegen zijn arm in doel werd ontzet. Het volgende doelpunt viel echter aan de overkant toen Bolingi veel te makkelijk op corner de eer kon redden. Anderlecht toonde de wil om de score nog op te drijven, maar de scherpte ontbrak. Uiteindelijk werd het toch nog 6-1 toen invaller Bakkali knap en hard binnentrapte.

Paarswit behaalde zo zijn grootste overwinning dit seizoen nadat het zichzelf voor de verandering eens makkelijk maakte door vroeg te scoren. Nadat Eupen met tien viel, was de wedstrijd gespeeld, zeker omdat Anderlecht snel de score uitbouwde. Hopelijk zorgt dit voor wat extra vertrouwen, want al te veel conclusies mogen we niet trekken uit deze zege. In de volgende wedstrijden kan immers meer weerstand worden verwacht, tenzij Anderlecht er opnieuw in slaagt om het zichzelf makkelijk te maken.

De laatste maal dat Anderlecht nog eens meer dan viermaal wist te scoren in een competitiewedstrijd was op 5 augustus 2018 tegen Oostende (5-2).

Score: 6-1
Goal(s): 8' Murillo 1-0, 16' Vlap 2-0 (Pen.), 24' Pjaca 3-0, 34' Kompany 4-0, 49' Amuzu 5-0, 77' Bolingi 5-1, 89' Bakkali 6-1

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Kompany (74' Kana), Sardella, Cobbaut, Sambi Lokonga, Zulj (78' Kayembe), Vlap, Amuzu, Pjaca (65' Bakkali), ​​Joveljic
Eupen:De Wolf, Beck (Schouterden '65), Amat, Koch, Verdon, Milicevic, Cools (Ezatolahi '76), Ebrahami, Sowah, Bolingi, Prevljak

Geel: Beck ('18), Cools ('49), Sardella ('76)
Rood: Amat ('15)

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Lotto Park