Copa: Anderlecht eindigt als vijfde

ZONDAG, 29 MEI 2011, 16:14 - Sporzafanaat

De beloften van Anderlecht hebben het Copa Amsterdam toernooi afgesloten met een verdienstelijke vijfde plaats. In de laatste wedstrijd versloeg het team van trainer Geert Emmerechts Borussia Dortmund met 1-3.

In de negende minuut bracht Luckermans Anderlecht op voorsprong met een enig mooi doelpunt. De rechtsbuiten nam een bal op de rand van het strafschopgebied ineens op zijn slof. Het leer verdween prachtig in de verste hoek: 0-1. Dortmund speelde goed mee en maakte snel gelijk. Een minuut later klom paars-wit alweer op voorsprong. Erlmann, de Borussia Dortmund-doelman gaf een bal cadeau in de voeten van Deville en die liet de kans niet liggen: 1-2.

Nog voor de pauze legde Anderlecht de 1-3 eindstand vast. De uitblinkende Luckermans rondde een knappe solo-actie af met een laag schot voorbij de Borussia Dortmund-doelman. In de tweede helft viel er niet veel meer te beleven. Anderlecht vertoonde geen aanvallende intenties meer en de wedstrijd bloedde dood.

De beloften hebben dan wel niet het vooropgestelde doel, de halve finales, bereikt, maar kunnen desalniettemin terugblikken op een knap toernooi.