Coucke: "Voorzie geen problemen voor licentie"

WOENSDAG, 19 FEBRUARI 2020, 09:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Rond deze tijd van het jaar worden de licentiedossiers ingediend. De voorbije weken stelde de licentiecommissie zich al vragen bij de rol van Wouter Vandenhaute bij RSC Anderlecht. Mede doordat hij eigenaar is van het makelaarsbureau Let's Play. Marc Coucke voorziet echter geen problemen.

Maar niet alleen de rol van Vandenhaute is misschien een obstakel, ook de financiële cijfers zijn en vraagteken. Anderlecht boekte een verlies van 27 miljoen euro en Europees voetbal komend seizoen is nog lang niet zeker. Volgens Jo Van Biesbroeck zijn de cijfers geen probleem: "De licentiecommissie kijkt niet alleen naar de naakte cijfers. Discussie zal er sowieso zijn maar technisch gezien is er geen probleem".

Vandenhaute dan maar, daar voorziet voorzitter Coucke ook geen problemen: "De hele discussie rond Vandenhaute is er eigenlijk geen, dat is absoluut een non-issue. Wij beantwoorden perfect aan het regelement. Voor de andere zaken is er natuurlijk nog wat werk te verrichten, maar that's my job. Ik voorzie geen problemen."

Uiterlaak op 16 maart geeft licentiemanager Nils Van Brantegem zijn advies over de dossiers. Ongeveer maand later, ten laatste op 15 april, weten de clubs of ze hun licentie voor volgend seizoen beet hebben of niet. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.