Kompany: "Leergeld betaald, maar dat is het risico"

ZATERDAG, 15 FEBRUARI 2020, 23:03 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS"Teleurgesteld", zo verwoordt Vincent Kompany na de wedstrijd op KV Mechelen zijn gevoelens bij Radio 1. De Anderlecht-aanvoerder erkent dat voor de tweede week op rij een domme actie van een 17-jarige hen punten kost. "We weten dat zoiets kan gebeuren als we ze opstellen, maar dat gaan we blijven doen."

"Je weet dat als je jeugd laat spelen, dat je leergeld betaalt en dat hebben we vandaag betaald. Niet alleen in de vorm van de rode kaart, maar ook met de gemiste kansen", vertelt Kompany. "Onze eerste helft met elf tegen elf was goed. We creëerden gevaar via de flanken, vooral via Doku. Hij was misschien onze beste speler toen."

Tot het dribbelwonder de even snelle Kaboré niet kon bijhalen en uitpakte met een domme sliding. Tweede geel en dus rood. "Of ik verrast ben dat zoiets gebeurt met jongens van 17 jaar? Neen, alleen hoop je dat het niet voorvalt in matchen als deze", aldus Kompany, die ook verwees naar de penaltyfout van Marco Kana vorige week op Gent.

"Ons plan is dat die jongens uit die fouten leren. Dat ze via hun talent heel succesvolle spelers worden die Anderlecht nog veel helpen. Nu betalen we leergeld. Er zijn geen excuses. We weten dat dit kan gebeuren als we ze opstellen en dat blijven we doen."

"We hebben ons plan. Met elf tegen elf lieten we zien in welke richting we gaan. Ook in Gent deden we dat. Maar die fluctuaties maken deel uit van het leerproces. We hebben deze kaart getrokken, dus moeten we nu niet zeggen dat we het niet verwacht hebben."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum