Afstraffing voor Anderlecht

DINSDAG, 2 NOVEMBER 2004, 22:54 - Bacardiboy

Anderlecht is er vanavond weer niet in geslaagd punten te pakken in de Champions League. Paars-wit ging kansloos onderuit op het veld van Bremen, met zware 5-1 cijfers.

Al na 2 minuten was Anderlecht op achtervolgen aangewezen. Klasnic met een mooie trap, en Peersman mocht zich al omdraaien: 1-0. Paars-wit werd op de eigen helft weggedrukt, en in de 17e minuut lag de bal al de tweede keer in de netten, via een kopbal van alweer Klasnic. Daarna kwam Anderlecht geleidelijk weer in de match. Iachtchouk lukte de aansluitingstreffer, maar 3 minuten later schoot Miroslav Klose de Brusselse hoop weer aan diggelen: 3-1. Met die score ging een onmachtig Anderlecht de kleedkamer in.

Wie hoopte op beterschap in de tweede helft, kwam bedrogen uit. Bremen bleef Anderlecht gewoonweg pletwalsen, maar kon de kansen niet verzilveren. In de 78e minuut was het dan toch weer raak. Klasnic, met zijn 5e goal in twee wedstrijden tegen Anderlecht, maakte de 4-1. En vlak voor het fluitsignaal maakte Jensen er een ware afstraffing van: 5-1 en Anderlecht uit de Champions League gekegeld...

Score: 5-1
Doelpunten: 2' en 16' Klasnic 1-0 en 2-0, 30' Iachtchouk 2-1, 33' Klose 3-1, 79' Klasnic 4-1, 89' Jensen 5-1

Werder Bremen: Reinke, Stalteri, Ismael, Baumann, Schulz (66' Davala), Jensen, Ernst, Magnin, Micoud, Klose (71' Valdez), Klasnic (83' Charisteas)

Anderlecht: Peersman, Zewlakow, Traore, De Boeck, Deschacht, Wilhelmsson, Hasi (67' Zetterberg), Baseggio, Ehret (64' Vanden Borre), Iachtchouk, Aruna

Geel: 42' Baseggio, 51' Schulz, 58' Hasi
Toeschouwers: 37.400