"Dimata zijn doel? Dit seizoen nog spelen"

MAANDAG, 10 FEBRUARI 2020, 14:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Vandaag is het exact een jaar geleden dat Landry Dimata zijn laatste wedstrijd speelde. Sindsdien sukkelt de spits met zijn knie. Het gebrek aan informatie zorgt voor pessistisch giswerk. In de Waalse Sudpresse-kranten geeft Dimata's manager Jérémy Pastel vandaag een stand van zaken.

Op vraag van Dimata en zijn entourage communiceert Anderlecht niet over de gezondheidstoestand van de spits. Het enige wat we weten, is dat hij sukkelt met het kraakbeen van zijn knie. De voorbije maanden doken er enkele keren berichten op over een nakende terugkeer, maar tot op heden traint Dimata nog steeds niet met de groep.

"Dimata traint individueel om zeker te zijn dat zijn knie alle inspanningen aankan", vertelt Dimata's manager Pastel. "Hij verdeelt zijn tijd tussen Anderlecht en Antwerpen, waar hij traint bij Lieven Maesschalck. Alles loopt goed, zowel fysiek als mentaal. Het doel is om voor het einde van het seizoen weer op het veld te staan."

Niet op winterstage

Omdat hij nog niet meteen inzetbaar was, liet Anderlecht Dimata thuis van de winterstage begin januari. Dat zorgde even voor ongenoegen bij zijn entourage. Intussen is alles uitgeklaard. "Ik kreeg een logische verklaring van Anderlecht", aldus Pastel. "Ik merkte een positieve ingesteldheid van hun kant."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.