"De boot vergaat en het bestuur doet niks"

DONDERDAG, 26 MEI 2011, 13:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws geeft Michel Cornelis vandaag meer uitleg bij zijn ontslag als voorzitter van de Anderlechtse supportersfederatie ASA. Hij schiet met scherp op het bestuur, dat hij verwijt blind te zijn voor de problemen.


Michel Cornelis (62) is al 16 jaar voorzitter van de ASA en miste de voorbije 55 jaar nauwelijks een wedstrijd in het Astridpark. Maar nu bloedt zijn hart. "Ik kan niet begrijpen dat de club, na zo'n slecht seizoen, zo apathisch kan blijven", zegt hij. "Onze club vergaat en voor het bestuur lijkt alles OK te zijn."

Ook coach Ariël Jacobs heeft voor hem afgedaan. "Vele fans zijn verrast dat Ariël Jacobs aanblijft als trainer. Hem kunnen de slechte transfers niet worden aangewreven, maar het kan toch niet dat Anderlecht een gans seizoen slechts met één spits speelt. Waarom mag die kleine Braziliaan (Canesin Matos, red.) pas de laatste wedstrijd opdraven?"

"In 2011 hebben we maar één wedstrijd buitenshuis gewonnen. Om nog maar te zwijgen over de Europa League, waarvoor we ons telkens maar met de hakken over de sloot konden kwalificeren. Twee seizoenen geleden konden we ons rechtstreeks plaatsen voor de Champions League, maar neen, we verloren punten op Tubeke, wellicht de zwakste defensie uit eerste klasse."

"Transfers zijn zowel sportief als financieel een ramp"

Ook het transferbeleid wordt door Cornelis zwaar op de korrel genomen. "Ik heb het Paul Van Himst na de laatste wedstrijd tegen Lokeren ook horen zeggen: als het bestuur niet oppast, keert deze slechte sportieve situatie zich nog tegen hen", aldus Cornelis, die notaris is van beroep.

"De transfers van de laatste jaren zijn niet alleen sportief een ramp, ook financieel. Hoeveel spelers zijn niet voor veel geld aangetrokken en hebben hier aan waarde ingeboet?"

"De fans hebben recht op uitleg"

In de loop van de play-offs besloot het bestuur een persstop af te kondigen. Een zaak die Cornelis niet begrijpt. "Toen Boussoufa werd verkocht is Herman Van Holsbeeck aan de supporters komen uitleggen waarom de club die beslissing had genomen. Dat was goed, de fans hebben dat geapprecieerd.&quoquot;

"Maar de laatste twee weken horen we niets meer van de club. Fans hebben recht op uitleg", zo stelt Cornelis. "Want geef toe, ze zijn eigenlijk nog kalm gebleven. Maar hoelang nog? Zaterdag voeren ze actie. Neen, ik ga daar niet naar toe. Maar ik hoop echt dat de band tussen de club en zijn supporters weer hersteld wordt."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum