Lukaku: "Allemaal topspelers bij Rode Duivels"

WOENSDAG, 25 MEI 2011, 10:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku sluit momenteel zijn seizoen af bij de Rode Duivels en de spits heeft er absoluut nog zin in. "Ik was echt 'pissed' omdat ik de vorige twee matchen miste, maar nu kunnen de fans opnieuw op mij rekenen."


Een uitstap naar de nationale ploeg is voor iemand als Lukaku geen verplicht nummertje. Jongens als Ogunjimi (Genk), Witsel (Standard), Odjidja (Club), Chadli (Twente) zijn echte kameraden. "We hebben een hechte groep bij de nationale ploeg", zo legt hij uit. "Bij de nationale ploeg denken we ook niet aan de incidenten tussen Anderlecht en Standard. Persoonlijk heb ik niets tegen Standard of Genk."

Terwijl veel spelers blij zijn dat het seizoen erop zit, voelt Lukaku zich nog lang niet vermoeid. "Ik ben niet moe. Daar ligt voor mij het grootste verschil met vorig jaar: ik voel me sterker omdat ik meer kon trainen en spelen. Mijn belangrijkste vordering maakte ik op training. Op conditioneel vlak voel ik me dan ook prima. Ik heb ook minder blessures opgelopen dan vorig jaar."

"Bij Duivels volstaat één simpel teken"

Volgens Lukaku is er ook een groot verschil in kwaliteit tussen Anderlecht en de nationale ploeg. "Hier speel je met veel jonge spelers met een groot potentieel. Dit is het hoogste niveau en dat voel je aan alles. Hier moet je niet roepen, een teken volstaat om mekaar te begrijpen."

Een hoger niveau betekent uiteraard ook meer concurrentie. "Er zitten spelers in de kern die meer goals gemaakt hebben dan ik: Vleminckx, Ogunjimi, Vossen. De keuze is aan de trainer, maar de druk om goals te maken is verdeeld over het team."

"Ik laat me niet afleiden door transferverhalen"

Behalve Turkije heeft Lukaku momenteel nog een andere zorg: net als elke 18-jarige staan ook voor hem de examens voor de deur. "Ik heb mijn schoolboeken hier mee op stage. Straks ga ik nog wat public relations studeren. Ik heb er wel een goed oog in dat ik mijn studies tot een goed einde kan brengen."

Of hij na zijn studies nog voor Anderlecht speelt is niet zeker. Paars-wit liet al meermaals verstaan open te staan voor een vertrek van zijn topspits. "'Als de club denkt dat dat het beste is, zien we wel. Ik voel me ook tot het buitenland aangetrokken. Maar ik heb nog nergens getekend. Ik laat er me niet door afleiden. Mijn manager weet wat hij moet doen."

Bron: Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.