Matos: "Ik wil een vaste waarde worden"

DINSDAG, 24 MEI 2011, 09:22 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht sloot een teleurstellend seizoen af met een 3-4 nederlaag tegen Lokeren. Het enige lichtpunt van die wedstrijd was Fernando Canesin Matos. De jonge Braziliaan zorgde voor creativiteit, dreiging en spektakel.


"Het is een droom die is uitgekomen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "De trainer had me gevraagd mijn voetbal te spelen, plezier en vertrouwen te hebben. Daar ben ik ook in geslaagd. Mijn zenuwen had ik onder controle. Ik heb gedaan wat van mij werd verwacht."

Volgend seizoen maakt Canesin Matos de overstap naar de A-kern. "Ik wil volgend seizoen een vast waarde worden", klinkt het vastberaden. "Zo moet ik denken, ik moet een doel voor ogen hebben. Ik besef dat ik er heel hard voor zal moeten werken en ben er klaar voor."

De Braziliaan liet tegen Lokeren regelmatig zijn techniek bewonderen met knappe dribbels en ditto voorzetten. "Bij de beloften werd ik vooral op de flanken uitgespeeld, zowel links als rechts. Tegen Lokeren speelde ik als nummer tien, dat bevalt me ook wel. Mijn grootste kwaliteit is mijn snelheid."

"Diogo is een goede linksback"

Intussen lijkt Canesin Matos al helemaal ingeburgerd in het Astridpark. "Mijn familie is nog steeds in Brazilië. Ik woon hier alleen en trek veel op met jongens van de U21, maar mijn grote broer blijft Kanu. Ook heb ik de nieuwe aanwinst Diogo al ontmoet. Ik heb hem vroeger in Brazilië nog aan het werk gezien. Hij is een goede linksback."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.