Verschueren: "Verkoop Saelemaekers was geen must"

MAANDAG, 3 FEBRUARI 2020, 11:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS In de marge van Anderlecht - Moeskroen maakte Michael Verschueren de balans op van de voorbije transferperiode. De manager deed wat hem was opgedragen. Maar is dat voldoende om zijn nieuwe baas Karel Van Eetvelt te overtuigen?

Verschueren vond een oplossing voor spelers op overschot als Didillon, Chipciu en Musona. In totaal vertrokken er tien spelers. Enkel Saief en Trebel raakten niet weg. "Trebel was akkoord om hem te verkopen, maar zijn blessure maakte het moeilijk", zo vertelt Verschueren. 

De manager moest ook tien miljoen euro ophalen, zo werd verteld. De transfer van Saelemaekers zorgde voor het grootste deel hiervan. "Het was niet noodzakelijk om hem te verkopen", beweert Verschueren evenwel. "Maar als een grote club als AC Milan komt aankloppen, is het voor een speler moeilijk om neen te zeggen. Dat we een jeugdspeler verkochten? Dat is niet erg. Er staan er al andere klaar."

Inkomend bewijst Murillo dat hij een versterking is. Zijn oud-ploegmaat Lawrence kan nog mooiere adelbrieven voorleggen. Pjaca en Joveljic zijn dan weer twijfelgevallen: Anderlecht huurt hen en beiden speelde lange tijd niet tot amper. "Voor Pjaca hebben we een optie om hem nog een jaar langer te houden. Dus mogelijk is hij ook volgend seizoen bij ons. Bij Joveljic wilde Frankfurt ons geen optie toestaan", aldus Verschueren.

Conclusie: geld ophalen, kern afslanken, ploeg versterken met weinig middelen: Verschueren deed het alle drie. Is dat voldoende om toekomstig CEO Karel Van Eetvelt te overtuigen? "Hij zal beslissen, maar we hebben een goede relatie", zegt Verschueren. "Het belangrijkste is dat we punten pakken. We staan negende, we hebben ze nodig.”



anderlecht-online forum