Vercauteren: Qua resultaat en prestatie tevreden

MAANDAG, 3 FEBRUARI 2020, 00:25 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Trainer Frank Vercauteren sprak na de gewonnen wedstrijd tegen Moeskroen met de aanwezige pers. Vercauteren toonde zich tevreden over de wedstrijd, maar hij toonde zich ook wel wat bezorgd over de alsmaar talrijk wordende ziekenboeg.

Over de wedstrijd
Vercauteren was tevreden over het resultaat en over de prestatie in z'n geheel. De eerste helft was heel goed, dat kon zijn ploeg na de rust niet helemaal herhalen, maar toen werd wel de efficiëntie gevonden die ontbrak voor rust. "Bij een 0-0 stand blijft het sowieso een wedstrijd en ook al hebben we altijd de controle gehouden, het bleef spannend tot het einde omdat je bleef steken op slechts een doelpunt verschil", aldus Vercauteren.

"We kunnen ons weinig verwijten. Alles kan beter, vooral dan het overbodig maken van een verder verloop van de wedstrijd", voegde Vercauteren ook toe.

Over de blessures
Cobbaut werd geblesseerd aan de rust vervangen door Sardella. "Wie is beschikbaar voor elke wedstrijd?", vraagt de trainer zich af. Hij geeft toe dat er met sommige spelers wat risico's worden genomen en dat het daarom handig is dat er nieuwe opties zijn bijgekomen. "We zijn al enkele weken bezig met na te denken hoe we elke positie het beste kunnen invullen als er een speler geblesseerd afhaakt", aldus Vercauteren.

Chadli heeft een kuitblessure die blijkt aan te slepen. De voorbije matchen heeft hij wel gespeeld, maar Vercauteren zei dat men misschien iets meer tijd moet inbouwen en zien hoe het evolueert. "Spelers mogen op het randje lopen, maar ze mogen er niet afvallen", zei de trainer.

Ook spits Roofe zullen we volgens Vercauteren nog niet meteen terug aan het werk zien. De trainer wilde geen termijn plakken op zijn terugkeer, omdat het ook afhangt van enkele factoren. Maar hij trainde nog niet met de groep. "We zullen moeten zien of we zijn terugkeer moeten pushen of niet", zei Vercauteren.

Over Colassin
We hadden slechts een spits en we moeten elke week verschillende spelers pushen (Amuzu, Doku, Colassin) om te kunnen spelen. "Als je dat blijft doen, bestaat het risico op gevolgen. Daarom is het nodig om verschillende spelers op posities te hebben vooraan.", aldus Vercauteren. Colassin doet het volgens de trainer goed, omdat hij anders gewoonweg niet zou mogen spelen.

Over de nieuwkomers
Vercauteren kijkt uit naar de nieuwe spelers zodat hij toch wat meer keuzes heeft. Hij acht de spelers fysiek in orde, maar ze missen wel nog wat matchritme. Vercauteren zag nog maar twee nieuwkomers, dus Kemar Lawrence moet nog arriveren op de club in de loop van de week. Joveljic bekeek de wedstrijd vanop de tribune. "Er zijn twee nieuwkomers die vrijdag in staat zouden moeten zijn om te spelen, alleen weet ik niet hoelang, maar ik vermoed zeker geen 90 minuten," besloot Vercauteren.

Over Rensenbrink
"We wilden iets teruggeven als eerbetoon voor alles wat Robbie aan Anderlecht heeft gegeven. Ik koester het verleden en alles wat we samen hebben gedaan en hebben gewonnen. Spijtig genoeg is dit nu nog een herinnering", zei Vercauteren.

Over de ambities
Vercauteren wil niets lossen over play off 1. "Als we naderen in de stand of we zakken weg, dan kan er iets veranderen, maar als dat niet het geval is, blijven we wedstrijd na wedstrijd bekijken", concludeerde de trainer.

Binnen twee weken zal dat misschien wel het geval zijn, want dan heeft Anderlecht moeilijke verplaatsingen naar Gent en KV Mechelen achter de rug.





anderlecht-online forum