Close: "Ik betaal mijn abonnement bij RSCA zelf"

DINSDAG, 28 JANUARI 2020, 09:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Philippe Close moest gisteren op de gemeenteraad van Brussel zijn mandaat verdedigen bij de raad van bestuur van RSC Anderlecht. Close verduidelijkte dat hij het mandaat vooral aannam om de club dichter bij de Brusselse wijken en de daar aanwezige jeugd te brengen en hij geen financieel voordeel heeft bij het mandaat. 

Het waren oppositieleden David Weytsman (MR), Bianca Debaets (CD&V) en Mathias Vanden Borre (N-VA) die vragen hadden over de beslissing van Close om lid te worden van de raad van bestuur van de Royal Sporting Club Anderlecht. De oppositie vreest belangenvermenging, buitensporige cumulatie van functies en een twijfelachtige benadering op ethisch niveau.

"Als je me vraagt of ik RSC Anderlecht wil aanmoedigen om naar de Brusselse wijken te trekken en meer contact te hebben met de Brusselse jeugd, dan is mijn antwoord zonder voorbehoud ja", reageerde Close op de vragen. "Bovendien gaat het om een onbetaald mandaat en over vier tot vijf vergaderingen per jaar. Financieel haal ik dus geen enkel voordeel uit mandaat ook mijn abonnement op de club blijf ik zelf betalen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.