Boucaut twee keer juist bij handspelfases

MAANDAG, 27 JANUARI 2020, 22:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Anderlecht was er langs Brugse zijde heel wat heibel over twee fases waarbij de bal de hand van een Anderlecht-verdediger raakte. Scheidsrechter Alexandre Boucaut liet telkens doorspelen en de VAR greep niet in. Terecht, meldt Professional Refereeing Department.

De eerste fase was op het half uur met Derrick Luckassen die de bal tegen zijn elleboog kreeg. "De elleboog van de verdediger was dicht tegen zijn lichaam en maakte zijn lichaam niet onnatuurlijk groter. Juiste beslissing van de scheidsrechter en geen VAR-interventie", aldus het hoofdorgaan van onze scheidsrechters.

De tweede fase was vlak voor affluiten. Toen raakte de bal de hand van Vincent Kompany. "De arm/hand is in een natuurlijke positie naast het lichaam van de speler en maakt zijn lichaam niet onnatuurlijk groter. Correcte beslissing van de scheidsrechter om het spel verder te laten gaan. Er is geen VAR-interventie nodig bij deze situatie", luidt het hier.

Eerder vandaag lieten oud-scheidsrechter Tim Pots in Het Laatste Nieuws en sportjournalist Peter Vandenbempt op Radio 1 al hetzelfde geluid horen. "Cercle-coach Storck kent blijkbaar de regels niet", constateerde Vandenbempt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.