Genk mag zijn 3de landstitel vieren

DINSDAG, 17 MEI 2011, 22:41 - purplebonita
Anderlecht-Online No Image Found

Na een onvergetelijke titelmatch, geheel in de lijn van deze onwaarschijnlijke play-offs I, mag Racing Genk zich de nieuwe kampioen van België noemen. Standard leek lang op weg het onmogelijke te realiseren, zelfs na een vreselij


RC Genk begon zenuwachtig aan de wedstrijd en vond niet het juiste ritme, ook al omdat Standard heel snel de man in balbezit onder druk zette. Standard eiste het initiatief en de bal op en probeerde Genk op kracht weg te zetten.


Uitgespeelde kansen leverde dat niet op voor de bezoekers al viel een wanhoopspoging van Van Damme bovenop de lat. Bij Genk zaten Vossen en De Bruyne niet in de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft kreeg Standard een tik. Mavinga trapte Carcela vol in het gezicht en de flankspeler bleef roerloos liggen. Carcela werd afgevoerd en zijn ploegmaats waren duidelijk aangeslagen.

Met de rust in zicht duwde Genk het gaspedaal in. Bolat hield Vossen en Vanden Borre van de openingsgoal en zag een vrije trap van De Bruyne op de paal belanden.

De goal viel aan de overkant. Mavinga devieerde per ongeluk een vrijschop van Defour tot bij Mangala en die tikte de bal over Courtois. Zo ging Standard, dat het eerste halfuur domineerde, met een voorsprong de kleedkamer in.

Genk moest scoren als het nog de titel wou pakken en ging op zoek naar het bevrijdende doelpunt. Geleidelijk aan haalde Standard opnieuw de bovenhand, maar plots moest Bolat ingrijpen toen De Bruyne Ogunjimi lanceerde.


Genk probeerde druk te zetten, maar de aanvallen waren niet goed gecoördineerd en zo bleef Standard baas. Vercauteren besloot om in te grijpen en bracht eerst Buffel en daarna Kennedy in de ploeg.

Vooral die laatste wissel bleek een gouden zet van de trainer van Genk, want Kennedy kopte bij zijn eerste baltoets een hoekschop van Tözser tegen het net: 1-1.

Op de tribunes barstte meteen een volksfeest los, maar Standard zette alles op alles. Nong lanceerde een kruisraket richting doel, maar Courtois pakte uit met een sublieme redding.

Even later was de jonge doelman weer de redder van Genk. Hij stond twee keer pal op een kopbal van dichtbij. Standard was de wanhoop nabij en Genk hield stand tijdens het slotoffensief. Het laatste fluitsignaal van ref De Bleeckere verloste Genk.



anderlecht-online forum