Chadli van 10 naar 9?

VRIJDAG, 17 JANUARI 2020, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie.

Chadli is de meest realistische optie om Roofe te vervangen als diepe spits. Wellicht wordt Alexis Saelemaekers dan de centrale aanvallende middenvelder. Michel Vlap slaagt er niet in zich door te zetten. Francis Amuzu en Jeremy Doku moeten voor dreiging zorgen vanop de flanken. 

Het is niet de eerste keer dat Chadli als diepe spits moet opereren. Hij deed het ook al in Brugge. "Maar laat ons eerlijk zijn: toen raakte ik geen bal", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Dat was natuurlijk wel tegen de beste ploeg van België. In andere wedstrijden voelde ik me wel goed als spits. Ik zeg dus geen neen tegen de trainer. Mocht hij me centraal achterin zetten, dan zou ik dat ook doen. Ik ben geen egoïst."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.