Anderlecht wint eerste wedstrijd van vandaag

ZATERDAG, 11 JANUARI 2020, 12:56 - KDB2000

WEDSTRIJDEN Anderlecht nam het om 11u op tegen het Zwitserse Lugano. De wedstrijd eindigde op een 2-1 overwinning voor Anderlecht.

Vandaag speelt Anderlecht twee oefenwedstrijden in Spanje. De eerste is zonet afgelopen, Anderlecht won met 2-1 van de nummer zes uit Zwitserland. Kompany en Amuzu maakten de doelpunten voor Anderlecht.

Vercauteren stelde voor deze wedstrijd Kompany en Chadli op, ook Murillo kreeg zijn eerste speelminuten in een Anderlecht shirt. Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd met kansen van Doku en Colassin, maar scoren lukte niet in de eerste helft. In de tweede helft lukte dit wel, 10 minuten na rust bracht Kompany, rsca op voorsprong op aangeven van Amuzu. Iets na het uur wist ook Amuzu de weg naar het doel te vinden, deze keer op aangeven van Colassin. Lugano scoorde in het slot de aansluitingstreffer via Lovric.

Om 18u speelt Anderlecht een tweede wedstrijd tegen het Schotse Livingstone. De score zal live te volgen zijn via hier.

Anderlecht: Van Crombrugge, Murillo, Luckassen, Kompany (85' Kana), Sardella, Kayembe, Doku, Sambi, Amuzu (78' Lutonda), Chadli, Colassin

Bleven op de bank: Roef, Makarenko, Ait El Hadj, Dewaele, Saelemaekers