Geen feestje voor jarige Lukaku

VRIJDAG, 13 MEI 2011, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku wordt vandaag 18 jaar, maar een feestje zal er niet gebouwd worden. "Romelu heeft ons zelf gevraagd om niets te organiseren", zo vertelt zijn ploegmaat Kouyaté. Ook bij de familie thuis zal er niet gevierd worden.


"Morgen is er match en Romelu wil niet dat de voorbereiding verstoord wordt. Maar zaterdag, na de match, kunnen we misschien nog iets doen", aldus Kouyaté in Het Laatste Nieuws.

Ook thuis zal er niet gevierd worden. Na de training van vandaag trekt Lukaku met zijn ploegmaats op afzondering. "Dat hij zijn verjaardag niet kan vieren, vindt Romelu niet erg", zegt vader Roger Lukaku. "Hij denkt alleen aan het werk dat hij moet leveren voor de ploeg, dat is voor hem het enige wat telt."

Opdat Lukaku toch een beetje zou kunnen vieren, trok Het Laatste Nieuws gisteren naar Anderlecht met een verjaardagstaart. "Bedankt!", reageerde de feestvogel met een brede glimlach. "Die ga ik meteen met de ploegmaats opeten. Maar geen groot stuk voor mij, want zaterdag moet ik scherp zijn. Winnen zou een mooi verjaardagscadeau zijn"

Rijbewijs

Ook de komende weken zal Lukaku amper tijd hebben om zijn volwassenheid uitbundig te vieren. "Na de laatste competitiewedstrijd van dinsdag begint de voorbereiding op de interland tegen Turkije, op 3 juni", aldus zijn vader. "En vergeet niet dat Romelu ook nog zijn laatste jaar humaniora afwerkt. Half juni heeft hij examens. Maar misschien krijgt hij daarna wel één of twee weken vakantie, dat valt nog af te wachten."

Eén ding verandert er vandaag wel voor Lukaku. Voortaan mag hij met de auto rijden. "Hij heeft een voorlopig rijbewijs", zegt Roger Lukaku. "Normaal gezien moet hij kort na de interland tegen Turkije zijn definitief rijbewijs krijgen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.