Proto: "Training hervatten over 4 à 6 weken"

DONDERDAG, 12 MEI 2011, 14:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Silvio Proto sprak gisteren uitgebreid met de pers. Hij had het natuurlijk over zijn blessure en dat die eigenlijk nog op een goed moment komt. "Normaal zal ik de trainingen voor volgend seizoen kunnen aanvatten met de anderen."


In tegenstelling tot wat overal verscheen, heeft Proto zijn voetbreuk niet opgelopen in de penaltyfase met Jelle Vossen. "Het gebeurde twee of drie minuten later. Nadien voelde ik de pijn erger worden."

"De dokter zei me tijdens de match dat ik wellicht een breuk had opgelopen, maar ik heb op mijn tanden gebeten. Ik wou de trainer de laatste kans niet ontnemen om iemand in te brengen die misschien nog een verschil kon maken."

"Na mijn blessure kreeg ik trouwens veel steunbetuigingen. Ik ga geen namen noemen, maar het heeft me heel veel plezier gedaan dat ik zelfs steun kreeg van tegenstanders in de titelstrijd", zo vertelt de 28-jarige keeper.

"Het is een mooie breuk"

De berichten dat Proto twee à drie maanden out is, kloppen trouwens ook niet. "Het plaaster mag er straks al af voor een lichter verband. Ik moet rekenen op een onbeschikbaarheid van vier tot zes weken", aldus de doelman.

"Twee grote chirurgen en clubdokter Sas hebben me verzekerd dat het een mooie breuk is. Het is niet het ergste wat me had kunnen overkomen. Het is geen blessure die bepalend gaat zijn voor mijn carrière."

Proto ziet ook de goede kanten van zijn blessur in. "Dit is de eerste keer in drie jaar dat ik even rust heb, misschien doet dat me wel goed. Dat betekent niet dat ik op vakantie zal gaan. Met een verband wordt dat moeilijk. Ik wil me helemaal concentreren op mijn terugkeer."

"Tegen ons maakte Genk geen grootse indruk"

Na de nederlaag van Genk in Brugge kan Anderlecht nog steeds kampioen worden. Proto hoopt er alvast stellig op. "Een paar seizoenen geleden stond Genk ook op kop, maar de laatste twee wedstrijden verloren ze de titel nog."

"Ook tegen ons heeft Genk geen grootse indruk op mij gemaakt, maar ze zijn al heel het seizoen regelmatig en ze staan op kop. Mijn ploegmaats moeten nu vechten en er het maximum uit halen", zo besluit hij.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.