Van Biesbroeck: "Gewilde spelers nu wel verkopen"

ZONDAG, 29 DECEMBER 2019, 21:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Hoe gaat Anderlecht zijn financiële putten vullen en winstgevend worden? Bij Sporza licht operationeel manager Jo Van Biesbroeck de plannen toe. Hij geeft ook aan dat Anderlecht gewilde spelers die het vorig jaar wist te behouden nu wel zal (moeten) verkopen.

Van Biesbroeck geeft aan dat de club niet geschrokken is van de rode cijfers. "Daarom voerden we in februari een kapitaalsverhoging door", zo zegt hij. De Anderlecht-bestuurder ziet drie oorzaken: geen Champions League ("verschil van 10 tot 11 miljoen euro"), zesde plaats in competitie ("zorgt voor minder tv-gelden") en de keuze om de kern samen te houden.

Jeugd houden, ervaring verkopen

"We zullen nu onze kern moeten afbouwen", zegt Van Biesbroeck. "We zullen spelers moeten transfereren die we vorig jaar al hadden kunnen verkopen. Tijdens de komende transferperiodes zullen we onze kern moeten reorganiseren? Wie we zullen verkopen? Die info houden we liever binnenskamers."

Volgens Van Biesbroeck heeft Anderlecht nog wel wat spelers die enige waarde vertegenwoordigen. "Ik denk vooral aan onze spelers met ervaring. Onze jeugd willen we houden. Daar zullen we alles aan doen."

Sponsoring en merchandising

Uit de jaarrekening bleek onder meer dat de inkomsten van sponsoring en merchandising een terugval kenden. Volgens Van Biesbroeck zit Anderlecht op beide vlakken echter goed. Het verschil zit hem volgens hem vooral in het mislopen van de Champions League en commerciële inkomsten die dat met zich meebracht.

"Op het vlak van sponsorinkomsten zijn we leidinggevind in België. De komst van Kompany gaf de merchandising een boost. Op dat vlak maken we ons geen zorgen", aldus Van Biesbroeck.

Spelerswaarde nu ook in geld uitdrukken

Ondanks de rode cijfers verwacht Van Biesbroeck geen problemen bij de licentiecommissie en bij de UEFA. "We zullen ons verhaal daar vertellen", zegt hij. De operationeel directeur geeft wel aan dat Anderlecht de waarde van zijn kern nu ook in geld zal uitdrukken om de cijfers op te smukken. "Dat deden we vorig jaar niet, maar zal nu wel moeten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.