Duizenden bezwaarschriften tegen groter stadion

DONDERDAG, 12 MEI 2011, 09:44 - Legear13
Anderlecht-Online No Image Found

Dat de bewoners in Anderlecht tegen de uitbreiding van het stadion zijn, is al langer dan vandaag geweten. Ze hebben nu een petitie aan het stadsbestuur afgegeven. Of de uitbreiding er komt, is nog af te wachten.


De bedoeling is dat het stadion zou uitgebreid worden van 25.000 naar 33.000 plaatsen. Maar volgens vele zal dit enorme verkeersproblemen met zich meebrengen, omdat ze ook een autoparking met 8 verdiepingen naast het stadion wil bouwen.

Daarom werden er duizenden bezwaren naar het stadsbestuur gestuurd. Volgens het Nieuwsblad zou het gaan om 400 afzonderlijke documenten, die in sommige gevallen honderden handtekeningen tellen.

"Wellicht heeft dus één iemand een brief opgesteld en die daarna in duizenden brievenbussen gepost. In veel gevallen is er alleen een vakje aangekruist. We gaan de bezwaarschriften nu ontleden, want niet alle argumenten zullen valabel zijn", zegt de schepen voor Stedenbouw Anne-Marie Vanpévenage (MR).

Donderdag komt er een overlegcommissie Stedenbouw samen. Dan zal de inhoud van de petitie worden bekeken. Daarbij gepaard zal nagegaan worden met welke bezwaren van de bewoners rekening gehouden wordt in de milieustudie.

Het zal nog een lange tijd duren voor Anderlecht al dan niet de toestemming krijgt om zijn stadion te veranderen.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.